He shou wu – Kinesisk superört

He Shou Wu är en mycket välkänd rot i Östasien och miljoner människor använder den regelbundet för att hjälpa qi-flödet (energin) i kroppen. Eftersom He Shou Wu är allmänt stärkande och näringsrik är den mycket uppskattad i Kina. Mest känd är den för att den anses främja ett långt liv, verka föryngrande och främja fertiliteten.

He Shou Wu, även felaktigt kallad Fo-ti, är en av de mest historiska tonics och adaptogena örter i världen. Dess förmåga att förbättra vår ungdomlighet har lovordats i århundraden. He Shou Wu påverkar musklerna, immunförsvaret, nervsystemet och skelettet samt blodet och fertiliteten. He Shou Wu är den perfekta maten för att sakta ner och fungerar fantastiskt bra för personer som behöver minska sitt kolesterol eller bygga upp sina binjurar. He Shou Wu är en bra källa till zink och innehåller höga halter av antioxidanter.

Dess främsta aktiva ämnen är antrakinoner, tannier, lecitin och glykosider. Den används som nervstärkande, kolesterolsänkande, föryngrande och lugnande ört.

Inom traditionell kinesisk medicin sägs den vara en tonic för att förlänga livet och förhindra tecken på åldrandet.

Den betraktas även som energihöjande och används för att återställa färgen på grånande hår, bekämpa svaghet och för att motverka för tidigt åldrande, samt erektionsproblem. Den används även vid sömnproblem.

Denna He Shou Wu har tillretts på det traditionella kinesiska sättet vilket innebär att den kokas upp tillsammans med svarta bönor för att sänka de laxerande ämnena och höja dess stärkande effekt. Till skillnad från andra kinesiska medicinalväxter, som tas i komplexa formler, tas He Shou Wu ofta för sig själv.

Fördelar med He Shou Wu:

 • Kan hjälpa vid sömnproblem, speciellt vid utmattningsdepression och liknande. Den är lugnande för nervsystemet. Sägs inom kinesisk medicin att den lugnar “själen”.
 • Motverkar åderförkalkning, högt kolesterol och blodtryck.
 • Är blodbildande.
 • Anses vara en föryngringsört och stärkande ört för äldre.
 • Förstärker muskler och ben.
 • Kan hjälpa vid yrsel och huvudvärk.
 • Stödjer vid infertilitet och erektionsproblem.
 • Kan hjälpa vid förstoppning.
 • Stärkande ört vid lever- och njurproblem.
 • Stärker immunförsvaret
 • Är ett kraftfullt afrodisiakum

Bearbetad He Shou Wu innehåller lektiner som kan påverka fettnivåer i blodet och hjälpa till att förhindra eller fördröja hjärtsjukdomar genom att blockera bildandet av plack i blodkärlen. Plack är ansamlingar av fett och andra celler som begränsar storleken på blodkärlen och begränsar flexibiliteten i sina väggar. Intag av denna rot har visat sig sänka kolesterolnivåerna (enligt forskning på djur och människor) liksom att minska åderförkalkning.

DOSERING OCH ANVÄNDNING:

 Tag 1/2 – 1 tsk per dag för att sedan öka till ca 1- 2 tsk (3-6 g) per dag. Eller 3 kapslar 2 ggr/ dag. 

He Shou Wu dricks vanligtvis som ett mycket gott och kryddstarkt te men kan även intas i smoothien eller andra drycker som krydda. Använd gärna ihop med choklad/råkakao.


 Obs! Är du gravid eller ammar bör du undvika eller konsultera läkare innan användning av He Shou Wu.

Ingredienser: 90% He shou wu, 10% Svarta bönor.

 Förvaras torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Denna produkt framställs med svarta bönor för att göra den mer kraftfull, samt är ekologiskt odlat, fri från jordbrukskemikalier.

He Shou Wu har en mycket intressant historia som går tillbaka till omkring 800 e.Kr. Det var den tid då 58 år gammla Mr He vaknade med sin baksmälla från en berusad sömn i ett fält. Det sägs att Mr He ofta var berusad eftersom han var deprimerad på grund av sin livslånga impotens. Den morgonen när han vaknade såg han växter framför sig, som han tyckte att påminde honom om två älskande. Därför bestämde han sig för att gräva upp rötterna och till allas förvåning förde de tankarna till två människor – en man och en kvinna. Det måste vara ett tecken, menade man!

Mr He bestämde sig för att ge det en chans, så han malde rötterna till ett pulver och tog pulvret dagligen därefter. Inom några månader började han att ha sexuella begär för första gången i sitt liv och inom ett år hans snövita hår gått tillbaka till svart igen. Därav kommer det kinesiska namnet He Shou Wu – Hes Svarta Hår. Mr He gifte sig och även hans fru började ta He Shou Wu. Legenden säger att Mr Han fick 12 barn och levde upp till 130 års ålder. Hans barn tog också He Shou Wu pulver och de lär ska ha levat ända upp till 150 års ålder.

Även Li Ching Yuen, en kinesisk herbalist och krigskonstnär som dog 1933, är känd för att ha tagit He Shou Wu dagligen. Han påstås vara född 1736 eller 1677, vilket tyder på en livslängd på 197-256 år.

Berättelser som dessa tyder på att He Shou Wu är en verklig tonic och en ört som ökar livslängden. He Shou Wu har visat sig öka superoxiddismutas (SOD – den mest kraftfulla antioxidanten i den mänskliga kroppen) och att hämma B-monoaminoxidas (b-MAO). Dessa faktorer stöder He Shou Wus antiåldrande effekter. Dessutom har He Shou Wu visat sig bidra till att stärka cellmembranen och främja tillväxten av röda blodkroppar.

He Shou Wu (uttalad huh show woo) sägs vara den mest kraftfulla extrakten av Qi från jorden av någon växt. Qi som samlas från jorden lagras i Han Shou Wus rot. Han Shou Wu måste tillagas (“förberedd”) med svarta bönor för att släppa sin kraft och för att eliminera dess oönskade potentiella laxerande verkan. Denna beredda Han Shou Wu kommer inte att vara laxerande för de allra flesta användare. Den är beredd genom kokning med svarta bönor, och detta görs i Kina innan någon annan behandling. Förberedd He Shou Wu är en av de viktigaste örterna i världen. Det kompletterar snabbt Jing för dem som har missbrukat sig själva eller har förlorat sin Jing på grund av kronisk och / eller akut stress, överarbete, bekämpning, överdriven sex och så vidare. Det kan vara mirakulöst, och det är snabbt. Den primära aktiva beståndsdelen i He Shou Wu, känd som THSG, ligner mycket resveratrol och kan vara starkare. THSG, som resveratrol, uppregulerar Klotho-genen.

Notera: Vissa personer reagerar på He Shou Wu med illamående och lös mage. Undvik eller minska dosen om du reagerar. OBS: Ej för barn, gravida och ammande.

# He Shou Wu #.

Share this...
Share on Facebook
Facebook