Svartkummin frö (Nigella sativa)

Upplev kraften i nigellafrön, som de också kallas
Svartkummin frön, som traditionell Arabisk medicin, sägs vara ett botemedel mot alla sjukdomar förutom döden, enl. Muhammed i Koranen. Det kan ju inte bevisas, men senare studier ha dock visat att dessa frö är mycket hälsosamma på många olika sätt.

Bakgrund
: Svartkummin (nigella sativa) fröna som innehåller flykiga oljor som innehåller många medicinskt viktiga substanser, som kan användas mot olika sjukdomar. Matsmältningsproblem, respirationssjukdomar och olika typer av allergier är exempel på områden där den används.
Oljan har dessutom en hämmande effekt på både blodkoagulationen och trombocytaggregationen och en antimikrobiell, antiviral, antiinflammatorisk, hypoglykemisk och antioxidant effekt. Det finns även nya studier som bevisar att Nigella sativa kan ha en CNS-hämmande inverkan.

Svart Kummin frön (Nigella sativa) är rika på näringsvärden. Det är en värdefull källa av protein, kolhydrater, essentiella fettsyror, vitamin A, B1, B2, C och niacin samt mineraler såsom kalcium, kalium, järn, magnesium, selen och zink.
Kalcium, järn, natrium och kalium krävs endast i små mängder av kroppen, där dessa mineralernas främsta funktion är att fungera som viktiga kofaktorer i olika enzymfunktioner. Dessa frö innehåller också arginin, som är viktigt för ett barns tillväxt. Kemisk analys har vidare visat att svartkummin frö innehåller även karoten, som omvandlas i levern till vitamin A.
De innehåller dessutom Monosackarider (enkla sockermolekyl) i form av glukos, ramnos, xylos och arabinos, samt en icke-stärkelse polysackarid komponent som är en bra källa till kostfiber. Femton aminosyror utgör innehållet i Svartkummin frö protein, däribland åtta av de nio essentiella aminosyror. Essentiella aminosyror kan inte syntetiseras i kroppen i tillräckliga mängder och därmed erhålls de från vår kost.

# Svartkummin frön här

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook